SINGLE POST

ZVEZDA STALA U NIŠU

U okviru 20. kola ARКUS lige u niškom „Čairu“ domaća ekipa Naisa je savladala Crvenu zvezdu rezultatom 41:38 (24:19).

Nisu uspele crveno-bele da iskoriste prilike i dođu do pozitivnog rezultata koji bi produžio niz. Nova efikasna utakmica, koja je pokazala da u napadu izabranice Vesne Bojković mogu da pariraju bilo kome, ali je odbrana problem.

Naisa je na samom startu utakmice stigla do presudne razlike serijom od 5:1. Zvezda se nakon toga konsolidovala i postepeno vraćala u meč. Ipak, Naisa se brzo odlepila na +7, da bi Zvezda smanjila na 24:19 pred poluvreme i imala priliku da u poslednjem napadu dođe i do povoljnijeg rezultata.

Na početku drugog poluvremena greške u napadu Crvene zvezde iskoristila je ekipa Naise za novih +7 Naise. Nakon toga, naše rukometašice su serijom golova iz kontri i sa igračicom manje dobile na samopouzdanju i smanjile rezultatski zaostatak na -3. Pri rezultatu 34:31 Zvezda je imala tri napada, ali nije uspela da savlada odbranu domaćih. Naisa je to kaznila serijom od tri vezana gola, Zvezda uzvratila istom merom, ali nije bilo vremena za nešto više. Na kraju, Naisa je slavila rezultatom 41:38.

U pretposlednjem kolu koje će se odigrati 27. aprila, nakon reprezentativne pauze, Zvezda gostuje u Aranđelovcu lideru ARКUS lige, ekipi Bekamenta.